Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare

Informatii

In jos

Informatii

Mesaj  Phoenix la data de Sam Iun 26, 2010 6:01 pm

Jigoku Shoujo (地獄少女 Jigoku Shōjo), adică Fata Iadului, engl. Hell Girl, de asemenea cunoscut ca „Jigoku Shoujo: Girl From Hell”, este o serie anime produsă de Aniplex şi Studio Deen. A fost difuzat în Japonia pe numeroase canele de televiziune, inclusiv Animax., Tokzo MX, MBS şi altele, între 4 octombrie 2005 şi 4 aprilie 2006. Urmând succesul primului sezon, a urmat o a doua serie, Jigoku Shoujo Futakomori, care a fost difuzată începând cu 7 octombrie 2006, în Japonia pe Animax.

Subiectul

Marea majoritate a episoadelor sunt scurte poveşti care prezintă suferinţa unei persoane diferite cauzată de unu sau mai mulţi indivizi. Un website cunoscut ca Jigoku Tsūshin (Corespondenţa Iadului) care poate fi accesat la miezul nopţii de persoana care doreşte răzbunare împotriva individului care i-a cauzat suferinţă. După ce numele este introdus, Jigoku Shoujo (Fata Iadului) le oferă o papuşă din paie cu o sfoară roşie înfăşurată în jurul gâtului. Dacă aţa este desfăcută, ea va duce ţinta în Iad, de asemenea cel care a căutat răzbunare este trimis în Iad după moarte.

După un timp după ce numele a fost depus , persoanele sunt vizitat de Enma Ai, o fată cu ochii roşii care poartă o uniformă şcolară marinărescă. Ea le dă oamenilor păpuşa din paie, care este de fapt unul dintre asistenţii ei. Ea le spune apoi că în cazul unei răzbunări adevărate trebuie să desfacă sfoara, iar inamicul va fi imediat trimis în Iad. Un semn negru le va apărea pe piept cu rol în amintirea persoanelor că sufletele lor vor merge în Iad imediat după moarte.

Ai este ajutată de către cei trei asistenţi: Ichimoku Ren, un bărbat îmbrăcat casual care ia forma unei păpuşi albastre din paie; Hone-Onna, o femeie care poarta un kimono cu obi(eşarfă) legat în faţă care semnifică faptul că ea este o prostituată şi ia forma unei păpuşi roşii din paie; şi Wanyūdō, un bătrân care poartă o eşarfă roşie şi uneori o pălărie, şi ia forma unei păpuşi negre din paie. Trio-ul o ajută pe Ai să investigheze natura clienţilor ei şi ,de asemenea, prezintă victimelor păcatele de care au fost acuzaţi înainte ca Ai să îi ducă în Iad.

În episodul 8 al primului sezon, două personaje noi sunt introduse: un jurnalist pe nume Shibata Hajime un fost căutător de scandaluri şi şantajist care începe să investigheze poveştile legate de Jigoku Shoujo ; şi fiica lui, Tsugumi.După o întâlnire cu Enma Ai, Tsugumi începe să aibă viziuni cu lucrurile pe care Ai le vede şi chiar dacă cei doi se implică din ce în ce mai mult în treburile lui Ai, Hajime dezaprobă metodele lui Ai de a-şi răzbuna clienţii şi încearcă să îi oprească pe aceia care au contactat-o pe Jigoku Shoujo.


Personajele
Personaje Principale

Ai Enma(閻魔 あい)
Vocea: Mamiko Noto (Japoneză), Brina Palencia (Engleză)

Ea este personajul central al seriei, cu părul lung şi ochii roşii. Entitate sprirituală cu trecut tragic, ce trăieşte într-o lume crepusculară alături de bunica ei, este cea care duce la bun sfârşit răzbunarea în folosul clienţilor ei. Ea de obicei poartă un seifuku negru sau o uniformă marinărescă (care de obicei este purtată în lunile de iarnă), dar poartă mereu un kimono cu model floral când aduce răzbunare clienţilor. Ai şi-a început cariera ca Fata Iadului o dată cu primul ei act de răzbunare asupra sătenilor care au condamnat-o la o moarte ca sacrificiu. Ochii ei au devenit roşii din momentul în care Sentarou (prietenul ei din copilărie care a cedat asupra presiunii săteniilor de a o îngropa de vie) a aruncat prima lopată cu pământ peste faţa ei. După o vreme, ea s-a ridicat din mormânt şi s-a răzbunat pe întregul sat prin furia ei, arzând-l. Datoria ei de a îndeplinii răzbunarea altor oameni şi trimiterea oamenilor în Iad este pedeapsa ei, o datorie pe care ea a îndeplinit-o de 400 de ani. Wanzudo a remarcat că ea încă are sentimente, chiar dacă ea nu le-a exteriorizat, şi s-a descoperit mai târziu că Păianjenului i-a ordonat lui Ai să-şi închidă inima. Experienţele avute alături de familia Shibata, îi readuc aminte de soarta ei teribilă şi aparent îi trezesc şi alte sentimente, sau măcar abilitatea de a le exprima. În cel de-al doilea sezon, Ai devine mai expresivă îi prezintă mai multe sentimente, astfel devenind mai dornică să interacţioneze cu ceilalţi şi cu "clienţii" ei. De asemenea, în una din scene , ea arată un " V al victoriei" în faţa ţintei ca o metodă de batjocură şi tortură înainte de a o trimite în iad; în alta, ea este văzută citind o revistă de modă. Sentimentele şi amintirile ei sunt încă odată trezite de suferinţa lui Takuma Kurebayashi.


Wanyūdō(輪入道)
Vocea: Takayuki Sugo (Japoneză), R. Bruce Elliott (Engleză)

Wanyūdō este primul din cei trei companioni ai lui Ai. De obicei, acesta apare sub forma unui bătrân care poartă haine tradiţionale japoneze şi o eşarfă roşie în jurul gâtului. În caz de nevoie, acesta se transformă într-o păpuşă neagră din paie pe care Ai o înmâneazâ clienţilor. De asemenea, acesta poate lua forma trăsurii cu care Ai se duce în lumea oamenilor pentru a lua un suflet. Numele acestuia derivă de la "yōkai" care înseamnă "o roată care intră pe drum". În episodul 12 din Futakomori, este prezentat că Wanyūdō fusese roata trăsurii unei prinţese, care a căzut de pe o stâncă. Trăsura a luat foc şi toţi oamenii din interior au fost ucişi. Ca rezultat, el a devenit un yōkai care teroriza oamenii în forma unei roţi în flăcări, până când a întâlnit-o pe Ai.


Ren Ichimoku(一目 連)
Vocea: Masaya Matsukaze (Japoneză), Todd Haberkorn (Engleză)

Ren este cel de-al doilea companion al lui Ai, care de obicei ia forma unui tânăr. Acesta se poate transforma şi într-un ochi imens care îi conferă abilitatea de a vedea prin clădiri, proiectănd ochiul pe pereţi sau tavan. Ochiul poate fi de asemenea folosit ca o armă, acesta proiectând lumina intensă. La nevoie, Ren se transformă într-o păpuşă albastră de paie, prin sărutarea pandantivului pe care îl poartă la gât. Într-un târziu, este prezentat faptul că Ren este un tsukumogami (un spirit artificial), un tip de spirit care aparţine unui artefact. În cazul lui Ren, acesta a fost o katana. Ai i-a daruit forma curentă, după ce acesta a fost abandonat pe o piatră.


Hone Onna(骨女)
Vocea: Takako Honda (Japoneză), Jennifer Seman (Engleză)

Hone Onna este cea de-a treia însoţitoare a lui Ai. Aceasta ia de obicei forma unei femei într-un kimono cu obi-ul legat în faţă--semnul distinctiv al unei oiran. Îi displace să i se spună "bătrână" şi devine păpuşa roşie din paie când este nevoie, prin aruncarea obi-ului în jurul gâtului. Hone Onna şi Ren investighează oamenii care i-au chemat şi oamenii care trebuie trimişi în iad. De obicei, ea se infiltrează în societatea umană îmbrăcată în haine casual pentru a investiga cazurile, în aceste ocazii ea foloseşte pseudonimul "Sone Anna". Numele Hone Onna vine de la creatura legendară cu acelaşi nume, care literal înseamnă "Femeia din oase" (bone woman), care subliniază abilitatea acesteia de a-şi expune oasele pentru a speria victimele. În episodul 8 din Futakomori, aceasta dezvăluie că are 200 de ani. Iniţial , ea a fost o prostituată cu numele Tsuyu. A fost trădată de un bărbat de care se îndrăgostise, care a forţat-o să se prostitueze pentru a-şi plăti datoriile. Tsuyu a fost pentru o a doua oară trădată când a încercat să fugă alături de o altă prostituată pe nume Kion şi de bărbatul pe care îl iubea. Tsuyu şi bărbatul au fost omorâţi de un samurai in faţa lui Kion şi acelaşi samurai a aruncat-o apoi pe Tsuyu în râu. Spirite ale oaselor oamenilor aruncaţi în râu s-au ridicat şi au transformat-o pe Tsuyu în yokai-ul Hone Onna, formă în care , mai tarziu a întâlnit-o pe Ai.


Bunica lui Ai(あいの祖母,)
Vocea: Eriko Matsushima (Japoneză), Juli Erickson (Engleză)
Aceasta nu este văzută exact în serie, în afara unei siluete în spatele unui ecran din hârtie. Stă în camera ei şi ocazional vorbeşte cu Ai şi îi dă sfaturi. Un singur om a văzut-o pe bunica lui Ai, fugind apoi speriat, sugerând că bunica lui Ai nu era o fiinţă umană.

Păianjenul(人面蜘蛛)
Vocea: Hidekatsu Shibata (Japoneză), John Swasey (Engleză)

Acesta este un păianjen cu o coloraţie ciudată, ce posedă trei ochi pe abdomen. Vorbeşte cu vocea unui bărbat şi pare să fie superiorul lui Ai, fiind cel care îi dă sentinţa după ce îi omoară pe oamenii din satul ei. Susţine că are sufletele celor dragi lui Ai şi îi ţine ostatici; în caz că Ai nu va îndeplini fiecare sarcină care îi este dată acestea vor rătăcii în întuneric pentru eternitate. Păianjenul nu este plăcut de asistenţii lui Ai, cu care nu obişnuieste să vorbească. În ultimul episod al celei de-a doua serii, Wanyūdō îl identifica pe păianjen ca fiind Stăpânul Iadului.

Kikuri(きくり)
Vocea: Kanako Sakai
O fetiţă mică şi enigmatică introdusă în sezonul doi, episodul al treilea. Puţine se ştiu despre ea, pe lângă faptul că nu este o fiinţă umană, aceasta având abilitatea de a vizita şi lumea oamenilor şi lumea în care traieşte Ai, câteodată interacţionând cu ea şi cu treburile asistenţilor ei. Apariţia ei este adesea acompaniată de o melodie asemenea cântecelor de leagăn. Spre deosebire de Ai, Kikuri are ochii albaştrii şi o personalitate de departe mai copilăroasă decât a lui Ai. A declarat că îi place de Ai, dar puterile ei cauzează prea multă suferinţă şi frică.

Personaje episodice

Hajime Shibata(柴田 一)
Vocea: Yuji Ueda (Japoneză), John Burgmeier (Engleză)

Un fost jurnalist care acum îşi câştigă banii şantajând celebrităţile. A început să investigheze zvonurile despre site-ul Corespondenţei Iadului în mare parte din interes, dar devine tot mai implicat odată ce realizează că oamenii chiar sunt duşi în Iad. Cu atât mai mult, fiica lui, Tsugumi are întâlniri misterioase cu Enma Ai care îi permite să vadă lucruri pe care le vede şi ea.


Tsugumi Shibata (柴田 つぐみ)
Vocea: Nana Mizuki (Japoneză), Luci Christian (Engleză)

Fiica lui Hajime, care îl menţionează adesea ca "Hajime-chan". A văzut-o pe Ai odată şi de atunci există o conexiune misterioasă între ele. Prima dată raportează tot ceea ce vede lui Hajime, dar pe parcursul seriei, dezaprobă tot mai mult opiniile tatălui ei, chiar dacă Ai ar trebui într-adevăr oprită.

Ayumi Shibata(柴田 あゆみ)
Vocea: Hitomi Nabatame (Japoneză), Colleen Clinkenbeard (Engleză)


Soţia decedată a lui Hajime. Hajime acordă mai mult timp muncii sale decât familiei, cu intenţia de a-şi face soţia fericită câştigând sume mari de bani în scopul îmbunătăţirii stilului de viaţă. Ayumi din nefericire avusese o aventură cu un politician pe care Hajime îl spiona. Din cauza incidentului, Hajime a dat-o afară din casa şi i-a interzis să o mai vadă pe Tsugumi. Câteva momente mai târziu, Ayumi moare din cauza unui accident de maşină. Tsugumi păstrează cerceii mamei ei ca amintire. Hajime încă o iubeşte pe Ayumi foarte mult şi regreta că n-a iertat-o considerând că dacă ar fi făcut-o , ea n-ar mai fi murit.

Takuma Kurebayashi(紅林 拓真)
Vocea: Ayumi Fujimura


Takuma este un băieţel liniştit care locuieşte în Lovely Hills. Este neînţeles şi adesea bruscat de ceilalţi locuitori care cred că el este "Copilul Diavolului", la fel ca Ai în satul ei. Prima dată când a apărut, mama lui a fost omorâtă de un prieten de-al tatălui lui, care a fost de asemenea rănit în accident. Cand ucigaşul era aproape de punctul de a-l omorî pe Takuma, acesta a fost trimis în Iad, dar oamenii au început să creadă că Takuma e ucigaşul. Nu este specificat dacă posedă aceleaşi puteri ca Ai. În final, Ai îl salvează de oamenii din oraş dar sfârşeşte cu moartea ei.

Anime-ul
Seria anime "Jigoku Shōjo" a fost produsă de Aniplex şi Studio Deen. Condusă de Takahiro Ōmori, primul sezon a conţinul 26 de episoade şi a fost difuzat pentru prima dată în Japonia pe Animax din 4 octombrie 2005 până în 4 aprilie 2006. Cel de-al doilea sezon al seriei[4][5], "Jigoku Shōjo Futakomori"(地獄少女 二籠), a fost difuzat pentru prima dată pe 7 octombrie 2006. Animax, mai târziu, a tradus şi a dublat primul şi al doilea sezon al seriei în engleză pentru a fi difuzate şi pe canalele în limba engleză în Asia de Sud-Est şi Asia de Sud, de asemenea au fost difuzate pe diferite canale în multe alte limbi, inclusiv în Hong Kong, Taiwan, Korea de Sud, Vietnam, Europa şi alte regiuni.

Manga

Seriile anime Jigoku Shoujo au fost mai târziu adaptate în manga, care prezintă desene de Miyuki Eto. Au fost produse de Kodansha's Nakayoshi shōjo din Octombrie 2005. Unele din poveşti sunt în mare parte originale, volumele 4 şi 10 fiind adaptate de la respectivele episoade anime(din prima serie), iar altele nu, precum volumul 2 care coincide cu episodul 9(din prima serie) şi capitolul 17 care coincide cu episodul 8 din Futakomori.Din cauza diferenţelor din media, modul de operare al Enmei este schimbat, iar apariţia acesteia într-o barcă (pentru a-şi duce victimele în iad) a fost redusă. Deşi, Sentaro Shibata apare, Tsugumi şi Hajime nu.

Live action

Jigoku Shoujo live action este o adaptare difuzată în Japonia pe Nippon Television din 4 Noiembrie, 2006. Regizorul acestei serii a fost Makoto Naganuma, iar tema muzicală "Dream Catcher" de OLIVIA.

Roluri
Ai Enma: Sayuri Iwata
Ren Ichimoku: Kazuki Kato
Hone Onna: Aya Sugimoto
Wanyūdō: Hisahiro Ogura
Ai's Grandmother: Eriko Matsushima
Hajime Shibata: Kazuhiko Nishimura
Tsugumi Shibata: Saaya Irie

(nu sunt autoarea acestor informatii, sursa de unde am luat este wikipedia)
Daca mai aveti informatii le postati aici


_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

This is my evil chibi ^^
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Phoenix
Admin
Admin

Mesaje : 140
Puncte : 361
Reputatie : 101
Data de inscriere : 20/06/2010
Varsta : 351
Localizare : Fire Land ~Jigoku~

http://asian-world.forumer.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum